Cum conduci în siguranță pe un drum cu zăpadă: Zece sfaturi pentru șoferi

Condusul pe zăpadă nu este la fel ca șofatul pe drumuri uscate, de aceea poate fi o adevărată provocare chiar și pentru șoferii mai experimentați, dacă aceștia nu își vor lua toate măsurile de precauție. Iată câteva sfaturi care sperăm să te ajute atunci când vei porni la drum și vei fi pus în situația de a conduce pe zăpadă.

Fă o verificare a mașinii
Înainte de a pleca într-o călătorie în timpul iernii, fă-ți o programare într-un service auto pentru o verificare amănunțită a motorului, sistemului de frânare, de suspensie și a celui de răcire, precum și a instalațiilor de încălzire, dezaburire și degivrare.

Echipează-ți mașina cu anvelope de iarnă
Odată ce temperaturile pe timpul nopții scad în această perioadă sub 7 grade Celsius și chiar ating temperatura de îngheț în anumite regiuni ale țării, este recomandat să-ți echipezi mașina cu anvelope de iarnă. Acestea conțin siliciu, care este un material moale și care, la temperaturi scăzute, devine elastic. În plus, o maşină „încălțată” cu pneuri de iarnă are o aderenţă mai bună și este mult mai manevrabilă.