Lilian Carp: „Ne dorim dezbateri publice pe problemele din Chișinău și pe proiectul de buget pentru anul viitor”

În cadrul unei transmisiuni live, Lilian Carp a vorbit despre transparența decizională în Primăria municipiului Chișinău și investigația realizată de un post de televiziune, prin care s-ar fi demonstrat finanțarea ilicită a partidului pe care îl reprezintă actualul primar. Totodată, în discursul său, acesta s-a focusat pe prioritățile PAS în cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

„În cadrul ședinței CMC, în loc să se discute despre îmbunătățirea vieții în Chișinău și reducerea problemelor cetățenilor, primarul s-a focusat pe acuzațiile aduse jurnaliștilor care au realizat o investigație despre finanțarea partidelor politice. Această investigație a dezvăluit publicului unele aspecte ale activității politice MAN, fapt care a provocat primarul să abordeze această temă la ședință.

Ne dorim dezbateri publice pe problemele din Chișinău, ne dorim dezbateri publice pe proiectul de buget pentru anul viitor. Noi suntem gata să discutăm dacă se respectă anumite principii de transparență și așteptăm să fie stabilită data în care vom merge să dezbatem proiectul de buget al municipiului Chișinău și care sunt prioritățile pentru patru ani de zile”, a punctat Lilian Carp.

Lilian Carp a venit cu îndemnul ca Primăria să se focuseze pe transparența decizională, iar funcționarii publici – să se ocupe de probleme conform atribuțiilor de serviciu. „Echipa PAS va monitoriza activitatea Primăriei, îndreptând eforturile sale spre dezvoltarea economică a Chișinăului și crearea condițiilor confortabile în oraș.”