VIDEO: Lilian Carp: „Ne dorim dezbateri publice pe proiectul de buget al municipiului Chișinău”

În cadrul unei transmisiuni live, Lilian Carp a vorbit despre ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), care a fost convocată de o treime din consilieri, însă nu a avut loc. De asemenea, acesta a vorbit despre necesitatea aprobării bugetului municipiul Chișinău de către Primărie.

Recent, a fost convocată ședința extraordinară a CMC, la care urmau să fie constituite fracțiunile, stabiliți președinții acestora și dezbătut bugetul municipal. Cu toate că regulile de convocare a ședințelor extraordinare au fost respectate, aceasta nu a avut loc din mai multe motive, inclusiv din lipsa dorinței primarului ca bugetul municipal să fie votat.

Totodată, Lilian Carp a menționat faptul, că Ion Ceban a încercat să primească bani din bugetul de stat în baza obiectivelor PAS din cadrul campaniei electorale, referindu-se la documente inexistente. Pentru a obține fonduri, Primăria municipiului Chișinău poate apela la alte programe naționale, dar și la Agenția de Dezvoltare Regională a municipiul Chișinău, prin intermediul căreia sunt facilitate proiectele de dezvoltare a orașului și suburbiilor.

„Ne dorim dezbateri publice pe proiectul de buget al municipiului Chișinău, în care să ne fie clar care sunt taxele locale, pentru ce sunt prevăzute ele și unde se duc banii achitați de către cetățeni. Am solicitat să avem o discuție în care să vorbim despre ce ne dorim noi pentru municipiul Chișinău, ca să nu pierdem timpul în ambuteiaje ore întregi. Noi vom insista să organizăm o dezbatere publică, iar dacă primarul municipiului Chișinău nu va veni cu bugetul – vom veni noi cu el”, a punctat Lilian Carp.