UPDATE: Detalii exclusive de la portarul Naționalei Moldovei care a semnat cu Dinamo București. Află durata contractului

Portarul Naționalei Moldovei, Dorian Railean s-a transferat la echipa Dinamo București. Railean a jucat în prima parte a sezonului 2023/24 la echipa Chindia Târgoviște, în a doua ligă valorică a României. Echipa Dinamo București se află pe poziția a 15, penultima a Superligii din România, cu 16 puncte, după 22 de meciuri. Railean va fi coechipier la Dinamo cu un alt jucător moldovean, Petru Neagu, care a semnat cu „câinii roșii” săptămâna trecută. 

Contactat de către REALmedia, Dorian a menționat că este acum în căutarea chiriei în București, evitând să ne dea detalii despre salariul pe care îl va primi acolo.

„O echipă ca Dinamo e greu de refuzat. Totuși Dinamo este una dintre cele mai iubite echipe din țară. Eu mă mândresc să fiu aici și să fac parte din clubul de fotbal Dinamo. Sper să fie o colaborare cât mai bună și mai frumoasă,” ne-a declarat Dorian Railean.

Portarul a mai menționat pentru REALmedia că durata contractului este un an jumate, însă, acesta speră să-l prelungească ulterior și să rămână la Dinamo. „Acum tot gândul este la Dinamo, să salvăm echipa și să rămânem în Liga 1,” a mai adăugat Dorian.

„Bine ai venit, Dorian Răilean! Suntem pregătiți să anunțăm, prin intermediul paginilor oficiale de comunicare, transferul definitiv al portarului Dorian Răilean de la Chindia Târgoviște la Dinamo București,” a scris pagina oficială a clubului Dinamo București de pe Facebook.

La 30 de ani, născut la Chișinău și format la Șeriff Tiraspol, Dorian Răilean a fost titularul reprezentativei Moldovei în preliminariile pentru Euro 2024, cea mai bună campanie de calificare din istoria naționalei de peste Prut.

16 selecții a adunat Dorian Răilean pentru echipa națională a Moldovei.

14 meciuri a apărat Dorian Răilean pentru Chindia Târgoviște în Liga 2, în acest sezon competițional.

„Dinamo este un club greu de refuzat și sunt mândru că am venit la una dintre cele mai iubite echipe din România. Sper să ne bucurăm la finalul sezonului, alături de suporteri, de un loc în SuperLigă”, au mai scris cei de la Dinamo București de pe Facebook.