VIDEO: O viață dedicată pacienților: „Am improvizat o sală de operații în casă”

Larisa Lesnic a început să lucreze Spitalul Raional din Telenești înainte de a atinge majoratul. După trecerea prin diverse secții și aproape 40 de ani de muncă în sectoare precum Anestezie și Terapie Intensivă, a ajuns să se ocupe de cabinetul de transfuzie a sângelui la pensionare.

De-a lungul timpului a strâns aproape 400 de litri de sânge anual. Puțini refuză să doneze datorită relatării istoriilor impresionante din sălile de operație în care Larisa Lesnic accentuează că viața pacienților depinde de donatori, scrie sanatateinfo.md.

Larisa Lesnic a lucrat în condiții dificile, fără lumină, apă și căldură, punând pe picioare sute de pacienți. Colegii și comunitatea îi recunosc eforturile și profesionalismul exemplar. Deși în cariera ei a avut provocări, inclusiv cazuri de operații la domiciliu în condiții precare, asistenta medicală a rămas entuziasmată și pregătită pentru orice provocare în evoluția medicinei.

Tinerii din prezent au dificultăți în a crede poveștile despre eroismul medicilor de altă dată, iar Larisa reflectează asupra unor vremuri când medicii se bazau pe cunoștințele și abilitățile lor mai mult decât pe tehnologie. Fotografiile vechi rămân mărturii ale unei lumi trecute, iar Larisa Lesnic, deși nu a visat inițial să devină asistentă medicală, consideră medicina drept „cea mai nobilă profesie”.