VIDEO: Detalii despre „conflictul” dintre Cleșcenco și Nicolaescu. Află cine l-a promovat pe fotbalistul moldovean în Israel

Antrenorul principal al naționalei Moldovei, Sergiu Cleșcenco ar fi avut un conflict cu atacantul Ion Nicolaescu, cu ceva timp în urmă. Subiectul a fost mediatizat pe larg, însă fără a fi elucidat până la capăt. Într-un interviu recent, președintele Federației moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, a declarat că anume Sergiu Clescenco a fost acea persoană care a pus umărul în a-l angaja pe Nicolaescu în Israel.

„Situația cu Ion Nicolaescu este foarte clară. Pentru antrenorul Clescenco strictețea și disciplina este pe prim plan. El pentru mine este o descoperire la nivel de indicațiile pe care le transmite tuturor. Dacă băieții au venit din altă ambianță cumva, din alt proces de antrenament din cluburile sale, eu personal cred că anume aceasta a fost problema de comunicare apărută. Băieții vin la națională doar pe câteva zile, nu sunt mereu alături, și nu li se dă atât de ușor comunicarea mereu. Mai ales cei care vin de peste hotare, din diverse țări, și vin doar pe trei zile, drumul greu, obosiți, nervoși, și când ajungi într-o atmosferă unde este un Sergiu Clescenco care îți dă două indicații și pleacă, iar tu nu ai înțeles corect mesajul din cauza oboselii, se creează problema,” a menționat președintele FMF în interviu.

„Credeți-mă Sergiu Clescenco este foarte atașat de Nicolaescu. El a fost acea persoană care l-a monitorizat și undeva chiar a pus umărul în a-l angaja pe Nicolaescu în Israel,” a mai mărturisit Oleinicenco.

Amintim că atacantul Ion Nicolaescu a fost exclus din lotul reprezentantivei Moldovei la meciurile amicale de acum un an jumătate în urmă. Între cei doi survenise o neînțelegere în timpul antrenamentelor.

Menționăm că Ion Nicolaescu este cel mai mare marcator al echipei naționale a Moldovei, cu 14 goluri în carieră.

Fotbalistul de 25 de ani este cotat la 1 milion de euro pe piata transferurilor. Acesta joacă acum în Olanda la echipa Heerenveen.