FOTO: Nicolae Juravschi: „Tudor Cîrlan trebuia să fie antrenorul Anastasiei Nichita la JO”

Tudor Cîrlan, fostul antrenor al campioanei mondiale la lupte, Anastasia NIchita, a fost desemnat printre cei mai buni antrenori ai anului 2023 de către Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova.

Distincția i-a fost acordată în cadrul Cinei Olimpice din 26 ianuarie.

Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, a declarat pentru RealMEdia că Tudor Cîrlan este idolul sportului moldovenesc.

„Trebuie să fim corecți cu domnul Cîrlan. În pragul ciclului Olimpic, e nevoie de mobilizare. Experiența domnului Tudor are un cuvânt de spus în pregătirea Anastasiei. El nu merita să fie acum dușmanul națiunii. CNOS îl apreciază,” a mărturisit Juravschi.

Acesta a mai menționat că relația între Anastasia Nichita și Tudor Cîrlan trebuia decisă după Jocurile Olimpice.

„Tudor Cîrlan trebuia să rămână antrenorul Anastasiei pentru Jocurile Olimpice. Iar după, se lua o decizie, rămâne sau nu Tudor, spune Nicolae Juravschi.

La rândul său, antrenorul de lupte Tudor Cîrlan a mulțumit Comitetului Olimpic pentru nominalizare și a promis să continue să ducă faima țării noastre în lume.

„Aduc sincere mulțumiri Comitetului Național Olimpic și Sportiv pentru nominalizare „Antrenorul anului 2023”, drept apreciere pentru performanțele obținute de discipolii mei la competițiile internaționale în anul 2023 și promovarea Mișcării Olimpice în Republica Moldova. Este o distincție importantă pentru mine, care sumează nu doar activitatea din anul precedent, dar și întreaga activitate de zi de zi. Mă angajez să lupt în continuare pentru promovarea sportului moldovenesc pe arena internațională, educarea și antrenarea noilor generații de sportivi care vor duce faima țării în lume,” a declarat Tudor Cîrlan pentru RealMedia.

Menționăm că în ultimii zece ani, Anastasia Nichita și antrenorul ei, au adus țării noastre în jur de 25 de medalii de la competițiile internaționale.