Jurgen Klopp nu pleacă singur. Alți 3 oameni importanți o părăsesc pe Liverpool

Jurgen Klopp a anunțat că pleacă de la Liverpool la vară. Nu doar el părăsește clubul, ci și secunzii Pepijn Lijnders și Peter Krawietz, dar și antrenorul de dezvoltare Vitor Matos.

Klopp a anunțat în cadrul unui interviu că acest e ultimul sezon la Liverpool. Pleacă în vară, după 9 ani pe Anfield, și va lua o pauză, pentru că se simte „stors, extenuat”.

Liverpool a anunțat că și secunzii lui Klopp vor părăsi echipa. Pep Ljinder, unul dintre cei doi, vrea să devină antrenor principal. Peter Krawietz a fost doar secundul lui Klopp în carieră, la Dortmund și la Liverpool. A lucrat în ultimii 16 ani alături de antrenorul german.

Vitor Matos, cel care îi ajută pe jucătorii lui Liverpool în probleme de zi cu zi, va pleca și el la vară, cu staff-ul lui Jurgen.

Jurgen Klopp: „Cel puțin un an nu voi mai antrena”

„Voi pleca la finalul acestui sezon. Înțeleg că e o decizie șocantă pentru mulți, dar voi încerca să explic. Iubesc absolut totul despre acest club, oraș, suporteri, echipă. Dar iau această decizie pe care sunt convins că trebuie să o iau. Nu mai am energie. Știam de mai mult timp că trebuie să o anunț.

Nu mai pot face meseria, încă o dată și încă o dată etc. După toate lucrurile prin care am trecut, respectul și dragostea mea au crescut pentru voi. Vă datorez adevărul, iar ăsta e adevărul. Simt că sunt, cum să spun, în criză de energie

Acum, spun că nu voi mai antrena niciodată. Dar nu știu ce aduce viitorul, fiindcă nu am mai fost în această situație. Ce știu 100% sigur este că nu voi mai antrena niciun club din Anglia vreodată, în afară de Liverpool. Sunt 100% sigur. Cel puțin un an nu voi mai antrena nimic”, a declarat Jurgen Klopp, pentru Liverpool TV.