Doza de sănătate: Află care este alimentul care previne măcinarea oaselor și crește densitatea

Potrivit Johns Hopkins Medicine, pe măsură ce îmbătrânești, începi să pierzi mai mult os decât formezi, ceea ce crește riscul de osteoporoză. Acest lucru poate fi problematic, deoarece osteoporoza, cu vârsta,  poate duce la fracturi, ceea ce, ulterior, pot genera afecțiuni grave de sănătate.  Cu toate acestea, se poate încetini această rată de pierdere a densității osoase, dacă se iau anumite măsuri preventive.

Una dintre aceste măsuri constă în consumul de alimente care pot menține oasele mai puternice, iar cea mai bună opțiune în acest caz sunt prunele uscate, potrivit lui Lauren Harris-Pincus, autoarea cărții The Everything Easy Pre-Diabetes Cookbook.

„Unul dintre sfaturile mele preferate pentru sănătatea oaselor este să vă bucurați zilnic de prunele uscate”, spune Harris-Pincus.  „Prunele uscate sunt o sursă de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli, care s-au dovedit că susțin sănătatea oaselor prin creșterea densității minerale osoase și reducerea pierderii osoase”.

Substanțele pe care le conțin prunele uscate intră în sistemul imunitar în 30 de minute și, prin urmare, îl pot întări mai mult decât vitaminele artificiale.  Polifenolii ajung la țesutul osos și acționează ca un protector nu doar împotriva uzurii, ci și împotriva bolilor inflamatorii ale articulațiilor și oaselor.

„În același timp, prunele uscate sunt, de asemenea, cunoscute pentru a ajuta la menținerea mișcării, datorită conținutului de fibre și sorbitol natural”, explică Harris-Pincus, potrivit EatThis.

Dacă prunele uscate nu au făcut parte din dieta dumneavoastră obișnuită, atunci ar fi bine să le dați o șansă!  „Indicat ar fi să consumați 5 prune pe zi, tăiate și amestecate în iaurt, fulgi de ovăz, cereale sau în  salată”, spune Harris-Pincus. Ea adaugă că trucul ei favorit este să le depoziteze în congelator, pentru că se păstrează mai bine și au o textură mai interesantă.

Cu toate acestea, pentru a avea o sănătate atât osoasă, cât și generală bună, este indicat să avem o alimentație echilibrată și să nu facem excese. Aceasta se referă şi la prunele uscate.