Cancer Pulmonar: Tot ce trebuie să știi

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai frecvente forme de cancer si este predominant cauzat de fumat, dar poate fi influentat si de expunerea la radon, azbest sau anumite tipuri de radiatii. Apare atunci cand celulele din plamani incep sa se inmulteasca in mod anormal si fara control, formand o tumora.

Cancerul pulmonar este o boala care se dezvolta neobservata, ascunsa in profunzimea tesuturilor noastre, asemanatoare cu un foc mocnit care consuma incet structura lemnului. Adesea, semnele sale nu devin evidente decat atunci cand boala a avansat, si ca un incendiu nesupravegheat, poate deveni dificil de controlat.

Mai jos vei regasi cateva idei sugestive pentru stadializarea cancerului de plaman. Aceasta stadializare tine de dimensiunea tumorii, de structurile invadate, de invazia ganglionilor vecini si lade metastazarea, la apropiere sau la dinstanta; In functie de toti acesti parametrii medicul oncolog poate stabili stadiul bolii, lucru esential pentru stabilirea tratamentului ( fiecare stadiu al bolii are tratamente diferite, definite de protocoale precise).

Continuarea pe doctormihail.ro.