Unul dintre cele mai titrate cluburi din Germania, aproape de desființare. Motivul

Schalke 04, al patrulea cel mai titrat club din Germania, a ajuns într-o situație dificială atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar.

Formația se află pe locul 15 în eșalonul second al fotbalului din Germania, la egalitate de puncte cu primul loc retrogradabil ocupat de Hansa Rostock.

Schalke 04 este aproape de desființare

Schalke 04 este de șapte ori câștigătoare a Bundesligii. La acest capitol este depășită doar de Bayern Munchen, care a câștigat 33 de titluri, de FC Nurnberg, nouă titluri, și Borussia Dortmund, opt titluri.

Pe lângă problemele din plan sportiv, Schalke 04 are dificultăți și din punct de vedere financiar. Clubul a acumulat datorii de 165 de milioane de euro, iar Sky Sport Germania a relatat că Schalke este aproape de desființare.

În urmă cu cinci ani, Schakle 04 a jucat în grupele Champions League

Schalke 04 a retrogradat la finalul sezonului trecut în liga a 2-a din Germania. Este important de precizat că Schalke a jucat în Champions League în sezonul 2018-2019 și a făcut parte dintr-o grupă cu Manchester City, FC Porto și Galatasaray.

În acest context, patronii clubului, Clemen Tonnies și Peter Neururer, au cerut ca persoanele care se află la conducerea clubului să demisioneze pentru a face loc altor oameni care să încerce să o salveze pe Schalke.