VIDEO: Alcoolul! Care este impactul asupra creierului și a corpului uman

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi alcool? Aflăm de la Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală și asistent de cercetare din România. De la momentul în care intră în fluxul sanguin, alcoolul începe să afecteze diferite organe și sisteme, cauzând efecte atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Vom discuta știința din spatele intoxicației, deshidratării și deteriorării ficatului și cum acestea pot duce la probleme grave de sănătate atunci când alcoolul este consumat în exces.

În primul rând, alcoolul ajunge direct din gură în stomac, apoi în intestinul subțire, unde intră în fluxul sanguin.

Acest lucru face ca ficatul tău să lucreze la capacitate maximă pentru a descompune alcoolul. Dar atunci când consumi mai mult alcool decât poate procesa ficatul tău, acesta rămâne în fluxul sanguin, afectându-ți creierul, inima și alte organe.

Alcoolul ajunge peste tot în corp, fiecare celulă intră în contact cu alcoolul și, astfel, afectează orice celulă din corp și duce la efectele despre care vom vorbi acum. Alcoolul se transformă de către NAD în acetaldehidă, iar acetaldehidă se transformă în acetat, care este folosit ca energie. Această transformare trebuie să se facă rapid, de aceea, suplimentele cu NAD înainte și după consumul de alcool pot ajuta, dar vom vorbi despre asta în alt videoclip. Alcoolul este otravă, acetaldehida este și mai otravă, iar acetatul este energie ATP.

Ficatul poate metaboliza aproximativ 1 pahar de alcool pe oră:

  • 400 ml de bere
  • 150 ml de vin
  • 44 ml de tărie cu 40% alcool

Acesta este motivul pentru care, de regulă, aceasta este cantitatea de alcool din meniu. Betia apare atunci cand bei mai rapid decat ficatul tau poate metaboliza;

Predispoziția la alcool face ca oamenii să se simtă mai bine când consumă alcool, motiv pentru care sunt predispusi să consume alcool mai mult. Cei care sunt predispuși se simt mai bine la petreceri și trebuie să fie și mai atenți la consumul de alcool.

Iată efectele alcoolului asupra corpului tău: