Anunțul conducerii Barcelonei despre înlocuitorul lui Xavi. Ce antrenor își doresc

Xavi (44 de ani) a anunțat că va pleca de la Barcelona la finalul sezonului, iar conducerea clubului este nevoită să caute un nou antrenor.

În acest context, s-au vehiculat mai multe nume de antrenori pentru clubul catalan. Totuși, încă nu a fost anunțată o decizie oficială în acest sens.

Joan Laporta, președintele catalanilor, a declarat că posibilitățile din care Barcelona poate alege în acest moment sunt destul de limitate. Totuși, oficialul clubului de pe Camp Nou a susținut că își dorește un antrenor care are un palmares bogat.

În ceea ce privește variantele Garcia Pimienta, antrenorul lui Las Palmas, și Rafael Marquez, Laporta a dat de înțeles că pot fi luate în calcul, dar cel care va lua decizia este Deco, directorul sportiv al clubului, scrie digi24.ro.

„Contacte? Deco trebuie să răspundă la asta. Posibilitățile sunt destul de limitate. Va veni un antrenor cu un anumit palmares. Marquez ? Nu este exclus pentru că are o carieră bună.

Garcia Pimienta? Este un antrenor grozav. Se iau în considerare diverse opțiuni și alegerea este în mâinile lui Deco, care este directorul sportiv. Deco lucrează deja la asta.

Nu am vorbit cu orice antrenor. Avem niște reguli sportive la care noul antrenor va trebui să se adapteze. Sunt reguli indispensabile deoarece ne-au adus glorie în trecut și nu o să renunțăm la ele.

Antrenorul care va veni la Barcelona știe că avem un stil de joc autentic. Este adevărat că fiecare antrenor are propriul său stil. Va da o nouă personalitate echipei”, a declarat Joan Laporta, potrivit Marca.

La conferința de presă de după înfrângerea cu Villarreal, Xavi a explicat de ce va pleca de la Barcelona la finalul sezonului.

„Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei și după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare. Am luat decizia în urmă cu câteva zile.

Cred că e momentul oportun. Ca suporter al clubului, asta simt. Am gândit ca un suporter! Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea. Sper ca asta să detensioneze situația.

Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie. Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Este cel mai bun, trebuie să îi acordăm încredere.

Ne-am întâlnit, am avut o discuție firească. E timpul pentru o schimbare! M-am gândit la toți cei din club. Nimeni nu merită să fie în situația asta. Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc.”, a declarat Xavi.