VIDEO: Transformarea raionului Fălești cu ajutorul investițiilor europene: istoria Luciei Gligor

Lucia Gligor este profesoară de istorie la Liceul „Mihai Eminescu” din orașul Fălești, care în ultimii ani, a reușit să observe cum s-a schimbat regiunea datorită investițiilor europene. Aceste schimbări o motivează să rămână acasă și să creadă, că raionul Fălești are un viitor european.

Liceul în care ea activează a fost reparat și dotat cu două săli sportive, echipament, două cabinete moderne ,,Clasa Viitorului’’ și un laborator digital.

Acest liceu, dar și alte instituții de învățământ din Fălești au fost reparate, mobilate și termoizolate cu suportul Uniunii Europene. În satul Năvîrneț, a fost construit un teren sportiv care a devenit un loc sigur pentru ca tinerii, dar și alți locuitori ai satului să-și petreacă timpul liber plăcut.

Lucia Gligor observă cu mândrie aceste transformări: „În satul Taxobeni avem un nou centru multifuncțional, acesta este renovat, dotat cu tehnică și parțial digitalizat. Iar, recent, s-a reconstruit și Inspectoratul de Poliție din orașul Fălești, unde polițiștii pot avea parte de condiții bune de lucru.

Reparația drumurilor și aprovizionarea cu apă potabilă sunt alte proiecte în care suntem susținuți de Europa. Sunt mândră de Raionul Fălești și sunt convinsă că viitorul copiilor noștri este doar în Uniunea Europeană!”, povestește profesoara.

În spotul de mai jos puteți viziona istoria Luciei Gligor.

Moldova Europeană înseamnă un viitor luminos, pe care îl putem construi doar împreună!

***
Moldova Europeană este o campanie de comunicare inițiată de societatea civilă, pentru a informa cetățenii despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și pentru a aduce în prim plan valorile și aspirațiile europene ale țării.