VIDEO: Grigore Zapuhlîh, primul interviu după plecarea din funcția de director: „Arcul este încărcat deja, a rămas doar să tragă”

La o lună de la plecarea din funcția de director al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, neurochirurgul Grigore Zapuhlîh a mărturisit, în premieră pentru RealMedia, care a fost motivul plecării din funcția pe care a deținut-o opt ani, dacă a încercat să își păstreze fotoliul de director, în ce relații este cu colegii din spital, dar și cu ce se ocupă acum.

Răspunsuri la toate întrebările, dar și multe alte detalii, aflăm de la profesorul Grigore Zapuhlîh, în interviul de mai jos.

MOTIVUL PLECĂRII DIN FUNCȚIE

Am fost sfătuit să lupt, să dau în judecată și să caut dreptatea pentru a rămâne în funcție, însă scopul meu era să fac un spital nou pentru pacienți, nu funcții, mașină de serviciu și secretară mi-am dorit. Când am încercat să discut, în limita educației, despre păstrarea funcției mele, pentru a reuși să finisez proiectul început, mi s-a spus că totul are un sfîrșit.”

OCUPAȚII DUPĂ PLECAREA DIN FUNCȚIA DE DIRECTOR

„Sunt șef de Catedra de Neurochirurgie. Continui să tratez pacienți. Am studenți, am rezidenți. Am ocupații o mulțime, cu excepția că nu mai fac lucruri manageriale la INN, dar tot aici sunt.”

RELAȚIILE CU COLEGII DE SPITAL

„Oamenii sunt oameni. Eu știu că am rămas a fi la fel de interesant pentru colegii mei, chiar dacă unii oameni se comportă un pic altfel acum. Sunt Zapuhlîh, nimic mai mult.”

PROIECTUL NEFINISAT – UN NOU SPITAL

„Arcul este încărcat deja, a rămas doar să tragă.”