VIDEO: Poveștile emoționante a două fetițe de 3 ani, salvate după transplant de ficat de la părinți

Recent, în România s-au făcut două miracole: se numesc Ana și Ioana, au 3 ani și o viață înainte, primită cu ajutorul uneia dintre cele mai mari reușite ale medicinei moderne: transplantul.

Ana are 3 ani, şi de când avea două luni se luptă cu o afecțiune rară a sistemului biliar. Boala apare la nou-născuți, iar de când au aflat de diagnostic, părinții au mers din spital în spital să-i găsească salvarea. Doar că mai peste tot s-au lovit de cel mai crunt răspuns pe care un părinte îl poate primi – copilul nu are nicio șansă de supraviețuire.

Când aproape își pierduseră speranța, părinții Anei au ajuns cu copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu. Fetița avea nevoie urgent de un transplant de ficat. Putea să primească o parte din ficatul mamei sau al tatălui, amândoi erau compatibili. Împreună cu medicii au decis că tatăl va fi cel care îi va da şansa la viaţă, pentru ca mama să o poată îngriji după operaţie, scrie digi24.ro.

Tatăl a fost operat la Institutul Fundeni, și datorită unei tehnologii laparoscopice recente, recuperarea a fost rapidă. Medicul care a făcut intervenția a fost la un stagiu de pregătire de un an în Coreea de Sud.

Lângă salonul Anei este Ioana, un alt copil încercat de soartă. Are 3 ani şi a fost diagnosticată cu un tip de cancer rar. Şi ea a avut nevoie de un transplant de ficat pentru a supravieţui.

Pentru Ioana, mama i-a fost a doua salvare. I-a oferit o familie și iubire atunci când a adoptat-o împreună cu fratele, iar acum i-a dat o nouă șansă la viață când i-a donat o parte din ficat. Când am intrat în salon, Ioana era în braţele părinților. Făcuseră scut în jurul ei, ca să se simtă în siguranță. Pentru ei nu există părinți adoptivi sau părinți bilogici, există doar părinți.

În curând, Ana şi Ioana vor pleca acasă. Se vor întoarce la spital pentru controale, dar și pentru că aici au câștigat pe viață prieteni la care merită să te întorci.