Federațiile Sportive s-au întâlnit cu Ministerul Finanțelor: Vezi cu ce propunere a venit președintele Federației de Rugby

La Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova a avut loc o ședință unde au fost invitați președinții Federațiilor Sportive din țara noastră și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor.

În cadrul acesteia s-a discutat despre finanțarea Federațiilor de Sport de către agenții economici, și despre beneficii pot beneficia aceștia în caz că finanțează o federație.

Menționăm că începând cu 1 ianuarie 2017, persoanele fizice pot participa la gestionarea banului public, direcționând 2% din impozitul lor pe venit către organizații necomerciale.

Astfel, în cadrul discuțiilor de astăzi, președintele Federației Sportive Naționale de Rugby, Anatolie Curechi, a propus ca și agenții economici să aibă permisiunea de a proceda la fel.

„Eu salut asemenea întâlniri consultative. Sper că aceste inițiative vor fi ascultate și implementate. Propunerea mea către Ministerul Finanțelor a fost de a schimba ideea ca agenții economici să le ofere 5% din venitul impozabil, dar să le fie stabilit un procent fix pe care ei deja îl achită la stat. Să aibă dreptul agenții economici, exact ca în țările europene, să doneze un anumit procent cui doresc ei, de exemplu unei Federații Sportive sau organizații de caritate. Exact așa cum se permite persoanelor fizice,” a declarat pentru RealMedia, președintele Federației Sportive Naționale de Rugby, Anatolie Curechi.