Karim Benzema a rupt tăcerea: „Eu aleg!”

În ultima perioadă, s-a vehiculat că fostul star al lui Real Madrid, Karim Benzema are parte de momente dificile la echipa la care a ajuns în vară, Al Ittihad.

Benzema nu s-ar fi adaptat deloc la gruparea saudită, iar în această iarnă ar fi dorit să plece, mai ales că nu se înțelege deloc cu antrenorul Marcelo Gallardo.

Karim Benzema: ”Doar eu aleg momentul în care îmi voi încheia cariera!”

Totul ar fi pornit după ce francezul nu s-a prezentat la reunirea echipei, motiv pentru care nu a fost inclus în lot pentru cantonamentul de iarnă. Între timp, Benzema s-a întors la Al Ittihad, dar problemele cu Gallardo au continuat, iar zilele trecute, francezul a părăsit antrenamentul nervos.

Un alt motiv pentru care Benzema și-ar dori să plece de la Al Ittihad ar fi criticile dure primite din partea suporterilor, care l-au făcut să își șteargă conturile de pe rețelele sociale. Recent, Benzema și-a activat din nou paginile oficiale, însă și-a șters foarte mulți urmăritori și a micșorat lista persoanelor urmărite.

De altfel, Benzema a acordat un interviu pentru publicația GQ, în care a vorbit despre situația sa din Arabia Saudită, fără a pomeni, însă, numele clubului Al Ittihad.

”Doar timpul va spune ce se va întâmpla mai departe, dar eu aleg momentul în care îmi voi încheia cariera.

În final, îmi doresc să fiu ținut minte ca cineva care a început de jos și care a muncit de unul singur pentru a-și face loc în top, în ciuda obstacolelor pe care le-a întâmpinat. Este ceva de care sunt foarte mândru.

Ca musulman, atunci când ești în Mecca, te simți foarte bine. Este un loc extraordinar, sunt foarte liniștit aici.

Pentru mulți oameni, faptul că port tricoul cu numărul nouă înseamnă că trebuie să marchez 50 de goluri pe sezon, dar pentru mine înseamnă că sunt unul dintre cei 11 jucători și trebuie să fac tot ce pot să îmi ajut echipa să câștige.

Sunt fericit că sunt în Arabia Saudită. Nu sunt doar fotbalist, sunt și ambasador. Sunt aici să aduc jucători importanți din Europa”, a spus Karim Benzema într-un interviu acordat pentru GQ, potrivit koorabreak.com.

După mai bine de un deceniu petrecut la Real Madrid (14 ani), Karim Benzema a decis să semneze cu Al-Ittihad la începutul lunii iunie a anului trecut. De când a ajuns la formația din Saudi Pro League, francezul marcat 12 goluri și a oferit 5 pase coechipierilor săi, în 20 de partide jucate pentru saudiți.