Presa din SUA, după ce audierile în cazul Simonei Halep s-au încheiat

Simona Halep a fost audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne în privința suspendării de patru ani primite din partea Agenție Naționale de Integritate a Tenisului (ITIA) pentru dopaj cu Roxadustat.

După ce audierile de la Lausanne s-au încheiat, americanii au reacționat în acest sens. Aceștia au subliniat ce ar însemna pentru Simona Halep menținerea suspendării de patru ani și după verdictul de la TAS.

Acum că Halep și-a prezentat cazul la TAS, ar putea dura o lună sau chiar câteva până să se ajungă la un verdict.

Pentru Halep, aceasta este destinația finală – fie va fi achitată și îi va fi permis să reia jocul, fie va fi menținută interdicția de doping de patru ani.

Având în vedere că interdicția lui Halep a început în octombrie 2022, interdicția ei de patru ani va dura până în octombrie 2026.

Dar, din moment ce Halep are 32 de ani, menținerea interdicției de patru ani ar însemna foarte probabil sfârșitul carierei”, au notat cei de la Tennis World USA.

Comunicatul TAS: ”Nu a fost anunţată o dată anume în ceea ce priveşte notificarea deciziei finale

La scurt timp după ce Simona Halep și avocații săi au vorbit cu jurnaliștii prezenți în fața tribunalului, TAS a emis un comunicat, însă nu a oferit nicio informație importantă.

Audierea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cadrul procedurilor de arbitraj CAS 2023/A/10025 Simona Halep v. International Tennis Integrity Agency (ITIA) şi TAS 2023/A/10227 International Tennis Integrity Agency (ITIA) c. Simona Halep s-a încheiat astăzi la ora 15:30 cu pledoariile finale ale părţilor, aşa cum era prevăzut.

Părţile au fost informate că, în prezent, Comisia TAS însărcinată cu acest caz va delibera şi întocmi hotărârea arbitrală care să conţină decizia şi motivarea acesteia. Nu a fost anunţată o dată anume în ceea ce priveşte notificarea deciziei finale”.