Se construiește ”cel mai frumos stadion din lume”! Clubul a cumpărat 256.000 de metri pătrați

AC Milan a finalizat joi achiziţia unui teren în oraşul San Donato Milanese, unde vrea să-şi construiască noul stadion, a declarat vineri o sursă apropiată clubului, confirmând astfel informaţiile din presa italiană.

Clubul lombard, care împarte în prezent legendarul San Siro cu Inter Milano, are acum 256.000 mp în cartierul San Francesco din San Donato Milanese, în suburbiile de sud-est ale Milanului, la 15 kilometri de San Siro.

Potrivit presei italiene, consultările dintre municipalitatea San Donato Milanese şi localnici trebuie să intre într-o fază decisivă săptămâna viitoare în vederea unei eventuale eliberări a autorizaţiei de construire.

În septembrie anul trecut, AC Milan a anunţat că vrea să construiască un stadion cu o capacitate de 70.000 de locuri, fără a preciza data posibilă a inaugurării acestuia. Proiectul nu este nou, iar în 2021, Paolo Scaroni, președintele ”Rossonerilor”, declara că orașul Milano va avea ”cel mai frumos stadion din lume”.

”Noul San Siro va fi cel mai frumos stadion din lume pentru puternica lui identitate şi recunoaştere. O arenă atractivă, accesibilă şi sustenabilă pentru oraşul Milano şi va facilita dezvoltarea cluburilor şi competitivitatea lor mondială”, spunea Scaroni.

”Diavolii” își propun să construiască ”cel mai durabil stadion din Italia și unul dintre cele mai durabile din Europa”. În plus, clubul a promis că va utiliza măsuri de economisire a energiei și surse de energie regenerabilă. De asemenea, va fi implementat un sistem de reciclare a apei.

AC Milan şi Inter au vrut iniţial să construiască un nou stadion pe care să-l împartă, nu departe de San Siro. Dar acest proiect comun a fost abandonat, pentru că San Siro nu poate fi demolat din cauza “interesului său cultural”.

San Siro, pe numele său oficial “Giuseppe Meazza”, are 80.000 de locuri şi a fost construit în 1926, dar nu mai răspunde nevoilor cluburilor, în ciuda modernizării sale pentru Cupa Mondială din 1990. În 2026, arena va găzdui ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Milano-Cortina d’Ampezzo, notează Agerpres.