Este considerată cea mai frumoasă atletă din lume și are un salariu lunar de 700 de euro. Vezi de ce a refuzat o ofertă uriașă, de peste 100.000

Alica Schmidt (25 de ani), considerată ”cea mai frumoasă atletă din lume”, se pregătește intens pentru a încerca să se califice Jocurile Olimpice din 2024.

Anul trecut, sportiva din Germania a concurat la Campionatul Mondial de atletism de la Budapesta, însă nu a reușit să câștige vreo medalie. Ea a participat în proba de ștafetă mixtă, 4 x 400 de metri, iar echipa sa a ajuns în finală, unde a ocupat locul 7.

Alica Schmidt visează să participe la JO din 2024, însă susține că atleții germani sunt plătiți foarte prost. Schmidt a dezvăluit că primește în jur de 700 de euro lunar de la Federație. Totuși, tânăra a transmis că a refuzat o propunere care i-ar fi rotunjit serios conturile, scrie digisport.ro.

”În urmă cu două luni am primit o ofertă de la un brand cunoscut. Dar nu eram 100% sigură. Nu m-am simțit confortabil cu asta. Era vorba despre o sumă de 6 cifre (n.r.- în euro)”, a spus Alica Schmidt, potrivit Bild.

Alica Schmidt și-a permis să răspundă negativ ofertei de peste 100.000 de euro pentru că încasează sume foarte mari datorită notorietății pe care o are în mediul online. Ea este urmărită de peste 5 milioane de persoane pe Instagram și două milioane pe Tik Tok.

”În principiu, nu e ușor pentru atleții din Germania să trăiască decent din sport. Dacă facem parte din echipa națională, primim 700 de euro (n.r.- lunar)”, a declarat de curând Alica Schmidt.

”Sunt recunoscătoare că îmi câștig banii din rețelele sociale și pot avea timp și pentru un job part-time”, a mai spus Schmidt.