A doua oară în istorie, Super Bowl intră în prelungiri! Kansas City Chiefs a câștigat după 25-22 cu San Francisco 49ers

Kansas City Chiefs i-a învins pe San Francisco 49ers cu 25-22 în prelungiri, asigurându-și al doilea titlu consecutiv la Super Bowl.

Chiefs au acum în palmares trei Super Bowl-uri în cinci ani și sunt primii campioni consecutivi ai NFL-ului din februarie 2005, de când a realizat această performanță New England Patriots.

După ce kickerul debutant al celor de la 49ers, Jake Moody, a marcat un gol de câmp pentru a deschide prelungirile, fundașul lui Chiefs, Patrick Mahomes, a încheiat meciul cu o pasă de touchdown de trei yarzi către Mercole Hardman.

Chiefs se alătură echipei Pittsburgh Steelers din anii 1970, echipei Dallas Cowboys din anii 1990 și echipei New England Patriots din anii 2000 și 2010 ca fiind singurele echipe din NFL care au câștigat trei Super Bowl-uri într-un interval de cinci ani.

De altfel, s-a scris și istorie în această finală! Partida dintre Kansas City Chiefs și San Francisco 49ers s-a terminat cu scorul de 19-19 în timpul regulamentar la Super Bowl-ul disputat în acest an la Las Vegas, fiind a doua oară în istoria Super Bowl-ului când se intră în prelungiri pentru a decide câștigătoarea trofeului.

Prima ediție a Super Bowl-ului care a necesitat prelungiri a fost cea dintre New England Patriots și Atlanta Falcons, din 2017. După timpul regulamentar, scorul a fost de 28-28, iar după prelungiri, trofeul a fost adjudecat de New England Patriots, care s-au impus cu 34-28.