Râvnitul antrenor Xabi Alonso s-ar fi decis: Pe cine a ales pentru sezonul viitor

Directorul sportiv al lui Bayer Leverkusen, Simon Rolfes, a spus că este convins că Xabi Alonso, râvnitul antrenor al echipei aflate în fruntea Bundesligii, va continua şi în sezonul viitor.

“Sunt sigur de asta”, a spus, duminică, Simon Rolfes, cel care l-a adus pe Alonso în octombrie 2022, cu prilejul emisiunii TV Doppelpass. “Contractul este una, dar confortul pe care îl simte este alta. Ştie că vom avea o echipă de top în sezonul viitor”, a subliniat Rolfes.

Vara trecută, spaniolul şi-a prelungit contractul cu Leverkusen până în 2026. Dar performanţele lui ”Werkself” din acest sezon – 17 victorii şi patru egaluri în 21 de meciuri – l-au adus în centrul atenţiei pe Xabi Alonso, scrie digisport.ro.

Marea victorie cu 3-0 împotriva lui Bayern Munchen, de sâmbătă, în meciul derby al etapei a 21-a, care a distanţat-o pe Leverkusen la cinci puncte în fruntea Bundesligii, i-a mărit şi mai mult ratingul.

Unii experţi îl văd deja la Liverpool pentru a-i succede lui Jurgen Klopp, care a anunţat că va pleca la finalul sezonului.

Numele lui este însă în atenţia şi altor două cluburi la care a jucat în timpul carierei sale de jucător: Bayern Munchen şi Real Madrid.