Reacția de la București a președintelui Federației moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu: REZULTAT ISTORIC

Președintele Federației Naționale de Lupte, Ion Gheorghiu, a declarat, în premieră, de la București pentru RealMedia, că rezultatele de astăzi ale luptătorilor greco-romani sunt istorice.

„După performanța lui Victor Ciobanu de acum 5 ani, avem o nouă medalie europeană. Îi ținem pumnii mâine de la 18.00 în marea finală. A avut un parcurs de excepție trecând de adversari valoroși până în finală. Fie aur sau argint, nu am avut asemenea performanță până acum, doar la feminin, la masculin e premieră absolută. Două finale, e premieră. Așteptăm acum fetele și luptătorii de stil liber să meargă pe aceeași undă ca și greco-romanele. Ar fi un campionat fără precedent,” ne-a mărturisit Ion Gheorghiu.

Menționăm că luptătorul de stil greco-roman Artiom Deleanu a devenit astăzi campion european. La București el a obținut trei victorii în categoria de greutate 55 kg, cu bulgarul Stefan Grigorov, armeanul Manvel Khachatryan și azerul Rashad Mammadov.

În finală a ajuns și Victor Ciobanu (60 kg). El a trecut de ucraineanul Viktor Petryk, sârbul Georgij Tibilov și Sadyk Lalaev. În ultimul act, Victor Ciobanu îl va întâlni mâine seară la 18:00 pe azerul Nihat Mammadli.