La mulți ani, Veceslav Titica, antrenorul principal al naționalei de Rugby

Antrenorul principal al Naționalei de Rugby, Veceslav Titica, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Face 41 de ani.

Originar din Chișinău, a jucat la Bluemarin, Dinamo Bucuresti, doi ani. Apoi a plecat la Slava Moscova 4 ani. A jucat la Krasnâi Yar, 7 ani si dupa in 2016 a trecut la Kubany Krasnodar, dupa 4 ani, i sa propus sa fie antrenor de gramadă. In cariera de antrenor a fost la Kubany, Bogatâri, apoi la Rostov. Dupa revenire, in anul 2023, este antrenorul nationalei de Rugby.

Titica a fost desemnat de patru ori jucătorul anului.

Cele mai frumoase victorii in componenta nationalei au fost cu Polonia, 2010 si in Germania. Unde a fost numit si capitanul echipei.

„Obiectivul principal este să batem Bulgaria și să accedem în următoarea grupă, la moment. Avem sportivi, avem caractere și putem ajunge acolo unde am fost odată. Moldova să fie auzită. Pe plan personal îmi doresc ca copii să crească sanatoși. Băieții sa faca sport. Cel mare face baschet, mijlociu la rugby. Ii voi sustine in toate. Vreau sa fie personalitati in viata”, ne-a declarat Titica astăzi.

Președintele Federației de Rugby, Anatolie Curechi, a declarat pentru RealMedia:
„Când l-am cunoscut pe Titica, automat am decis să îl iau la Federație, deoarece din start am înțeles că este un antrenor pregătit. Chiar prima campanie de joc, eu am luat decizia să continui cu Veceslav Titica în calitate de antrenor principal. Pot să spun că Titica este un antrenor competent, pune accent pe jocul tactic, disciplinat și educat. Îmi place cum educă jucătorii și cum discută cu ei,” a menționat Președintele Federației Sportive Naționale de Rugby, Anatolie Curechi.