Antrenorul lui Victor Ciobanu explică de ce luptătorul nu a luat aurul la europene

După ce ieri, luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu a devenit vicecampion european, printre seniori, antrenorul acestuia, Mihail Cucul, a declarat pentru RealMedia că mereu este loc de mai bine, comentând rezultatul discipolului său. „A fost un turneu nu puternic, dar foarte puternic, mai ales că Victor a nimerit într-o grupă extrem de puternică. Aceasta e luptă, nu poți să știi ce va fi, ai făcut o greșeală sau altceva și gata, ai pierdut.”

Fiind întrebat unde a greșit Victor în lupta de ieri, antrenorul a menționat pentru RealMedia că acesta a fost un turneu de verificare. „Noi vrem să reușim să ne menținem ratingul atunci când ne ducem la turnee de calificare”.

Potrivit antrenorului, Victor urmează să acumuleze forțe, să obțină forma pe care o râvnește și să se pregătească de turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Amintim că ieri, discipolul antrenorului Mihail Cucu a intrat în posesia medaliei de argint a competiției continentale care se desfășoară la București, după ce a disputat finala categoriei de greutate de până la 60 kg, în fața azerul Nihat Zahid Mammadli.

Până a accede în finală, el i-a învins pe ucraineanul Victor Petryk ( 12-3), pe georgianul Georgij Tibilov ( 8-0), iar în semifinale a trecut de Sadyk Lalaev,(5-3) sportiv care evoluează la europenele din capitala României sub drapel neutru.

Victor Ciobanu, până ieri era singurul moldovean care avea în palmares titlul de campion european printre seniori, la proba de greco-romane, după cel câștigat în anul 2019. Din acest an i s-a alăturat și luptătorul de stil greco-roman Artiom Deleanu, care în premieră a devenit campion european.