Radu Albot, tot mai sus! Tatăl tenismenului, despre forma acestuia, dar și planurile pentru 2024

Tenismenul moldovean Radu Albot s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP 250 de la Delray Beach (Florida), dotat cu premii totale de 661.585 de dolari, după ce a dispus de chinezul Juncheng Shang, cu 4-6, 6-4, 6-2.

Albot, campion la Delray Beach în 2019, a venit din calificări şi va avea astăzi un meci mult mai dificil în optimi, contra americanului Frances Tiafoe, al doilea favorit.

Contactat de RealMedia, tatăl sportivului, Vladimir Albot, care este și antrenorul și managerul acestuia, ne-a mărturisit că scopul lui Radu este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Radu este super, se simte bine. Programul pentru anul 2024 este încărcat cu turnee. Scopul lui este calificarea la JO de la Paris. Ar aduce faimă țării, mai ales că el a revenit la Cupa Davis, campionatul mondial pe echipe. În duelul de azi noapte Radu are șanse bune de a câștiga,” ne spune Vladimir Albot.

Menționăm că Radu Albot lucrează de 3 ani cu un specialist adăugător, un antrenor din Germania, asta chiar dacă antrenor îi este propriul tată.

„Radu ar dori să joace încă minim 3 ani. Mai departe vedem cum îi va permite sănătatea,” ne zice Vladimir Albot care este tatăl, antrenorul și managerul sportivului.

Acum cinci ani, Radu Albot și-a gravat numele în cărțile de istorie când a câștigat Delray Beach Open. Primul titlul de simplu ATP Tour, Albot își păstrează aproape în suflet amintirea momentului special.

„Când am ajuns aici în prima zi, chiar din avion, am ajuns să lovesc pe terenul central. Primul lucru pe care l-am făcut, am pășit pe teren și am luat 10, 20 de secunde și m-am uitat în jur și m-am îmbibat în acele amintiri”, a spus Albot pentru ATPTour.com.

„Am încercat să-mi amintesc atmosfera care era pe teren, sentimentele bune, doar totul.

Astăzi pur și simplu alergăm, căutăm ceva și nu ai timp să iei aceste sentimente. Am sentimente bune pe acel teren, așa că a fost un moment puțin sentimental, trebuie să spun,” a menționat Radu Albot.