VIDEO: Povestea maratonistului moldovean care lucrează 8 ore pe zi, apoi aleargă 20-30 de km. Vezi de ce a părăsit Moldova

„Lucrez 8 ore pe zi, apoi alerg 20-30 de km”. Este experiența maratonistului moldovean Andrei Bogaci.

În Moldova, fiind respins de mulți oameni, potrivit lui, sportivul a emigrat în România.

„Nimeni nu voia să mă susțină. Singura șansă a fost să vin în România pentru susținere. Un an am fost pe muntele Athos și am lucrat apoi am revenit la alergare,” a menționat maratonistul pentru RealMedia.

Andrei a practicat mai multe tipuri de sport. La început a făcut kickboxing, apoi înot, și ulterior, a început să alerge la maraton, de plăcere, nu cunoștea multe despre acest sport. De cinci ani practică alergatul, însă nu face performanță, nu trăiește din alergare.

„Când am ales să vin în România și să continui aici cariera sportivă, am zis că vreau să reprezint România și să reprezint și Moldova. În plus, nu am vrut să mai pierd timpul cu deplasările. Am ales să stau în București, pentru că aici sunt multe concursuri și condiții bune de antrenament. Am ales să fac pregătirea fizică la World Class, unde mă pot recupera prin înot,” mai spune maratonistul.

Acum câteva zile, Andrei a fost invitatul podcastului BUSINESS PHILOSOPHY de la Canal 33. Interviul îl puteți urmări mai jos.