În premieră, Moldova va găzdui Campionatul European de Haltere. Când va avea loc marele eveniment

Republica Moldova va găzdui încă un eveniment în premieră și de mare rezonanță internațională. Este vorba despre Campionatul European de Haltere rezervat categoria Seniori, ediția 2025.

Anunțul a fost făcut pentru RealMedia de către Președintele Federației Moldovenești de Haltere, Antonio Conflitti.

„Vom găzdui cel mai important campionat de haltere continental. Este o responsabilitate foarte importantă. Mai mult, concomitent cu acest eveniment vom găzdui inclusiv congresul electoral pentru următorul ciclu olimpic,” a menționat Antonio Conflitti.

„Executivul forului european ne-a acordat încrederea luând în considerare nivelul înalt de pregătire cu care am organizat campionatul de vara trecută,” a mai adăugat președintele.

Potrivit lui, concurenții pentru găzduirea acestui eveniment prestigios au fost Georgia și Albania, ambele cu experiență bogată în găzduirea unui asemenea eveniment.

„Sunt foarte bucuros că anume cu această ocazie susținătorii probei de haltere și nu numai, vor avea ocazia de a privi live sportivi de talie olimpică, mondială și europeană,” a mai declarat Conflitti.

Amintim că Republica Moldova a găzduit, în premieră, Campionatul European de Haltere pentru tineri în vara anului 2023. Evenimentul a avut loc în perioada 1-10 iulie și a întrunit 346 de sportivi și sportive din 37 de țări.