Marin Robu, tot mai aproape de Jocurile Olimpice: Halterofilul a cucerit medalia de argint în proba smuls la Europene

Marin Robu, în limitele categoriei de până la 89 Kg a completat prima probă smuls ridicând 171 Kg pe locul 2 și al doilea proba aruncat ridicând 207 Kg pe loc 4 la Campionatul European de Haltere care se desfășoară la Sofia.

Cu total de 378 Kg a obținut clasament pe locul 3.

Contactat telefonic de către RealMedia, președintele Federației Europene de Haltere, Antonio Conflitti, a declarat că este un rezultat foarte important în contextul calificării la Jocurile Olimpice de la Paris, Marin avansând în clasament.

17 sportivi moldoveni ne reprezintă țara în cea mai importantă competiție continentala si penultima de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul acesta.

Amintim că Marin Robu a fost desemnat halterofilul anului 2023 de către Federația de profil. Acesta a reușit în 2023 să devină campion european U23 și a cucerit o medalie de argint la mondiale.

În perioada 12-20 februarie 2024 în Bulgaria, la Sofia, are loc Campionatul European de Haltere rezervat categoria Seniori.

La Campionat participă 43 de țării cu 370 de sportivi înregistrați, Este un număr record de participanți, potrivit Președintelui Federației Europene de Haltere, Antonio Conflitti.

La fel, acesta a declarat că acest eveniment este penultimul pentru calificare către Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar sportivii moldoveni au șanse mari pentru a obține medalii.