FOTO: Halterofilii moldoveni, noi performanțe la Campionatul European: Rezultatele celei de-a șasea zile

Halterofilii din Republica Moldova, la Campionatele Europene de Seniori – Competiție de Calificare Olimpică pentru Paris 2024.

A șasea zi de competiții a adus țării noastre următoarele rezultate:

CÎLCIC Anastasia, în cadrul Campionatului European de haltere printre SENIORI de calificare către Jocurile Olimpice din Paris 2024 în limitele categorie de până la 81 Kg a completat prima proba smuls ridicând 84 Kg și al doilea proba aruncat ridicând 109 Kg.
Cu totalul de 193 Kg a obținut clasament final pe locul 6!

BRATU Tudor, în cadrul Campionatului European de haltere printre SENIORI de calificare către Jocurile Olimpice din Paris 2024 în limitele categorie de până la 102 Kg a completat prima proba smuls ridicând 175 Kg și al doilea proba aruncat ridicând 210 Kg.
Cu totalul de 385 Kg a obținut clasament provizoriu pe locul 1 grupa B.

Campionatul a reunit 43 de țării cu 370 de sportivi înregistrați. Este un număr record de participanți, potrivit Președintelui Federației Europene de Haltere, Antonio Conflitti.

La fel, acesta a declarat că evenimentul este penultimul pentru calificare către Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar sportivii moldoveni au șanse mari pentru a obține medalii.

Menționăm că 17 sportivi ne reprezintă țara în cea mai importantă competiție continentala si penultima de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul acesta.

Puteți consulta programul complet al sportivilor noștri AICI.