VIDEO: Moldoveanul de 2.16 cm înălțime, campion al României la volei. Află povestea lui

Are 32 de ani și 2.16 cm înălțime. Vasile Talpă are și o istorie interesantă.  Până la vârsta de 22 de ani nu a făcut sport deloc. A lucrat o perioadă de timp în construcții, a făcut armata, a muncit peste hotare și nu avea nici un plan pentru sport. Într-o zi la observat un antrenor că ar fi bun la volei. Așa a început să joace volei la echipa USM, a devenit vice campion. A jucat o perioadă de timp în Kosovo, a revenit acasă fiindcă nu a fost plătit la echipa din Kosovo. Apoi a fost observat de o echipă din România. A jucat acolo 3 ani, apoi s-a transferat la Galați, campioana României.

„Eu sunt fericit aici și tare mândru că am ajuns atât de sus. România mi-a dat casa și posibilitatea să fiu alt om,” ne-a mărturisit Vasile.

Uriașul moldovean este cel mai înalt jucător și om de bază. În premieră, echipa lui Arcada Galați joacă în grupele Champions League. De câțiva ani stă la chirie în Galați, apartamentul este achitat de echipă. Vasile este căsătorit, are un băiețel pe nume Dragoș. Alina, este soția lui.

Băiețelul lui are 4 ani, dar la grădiniță deja este cel mai înalt copil. Toți se miră de el. Au crezut educatorii că el e deja în clasa a doua.

Soția este mai joasă cu jumătate de metru decât Vasile. Dar se iubesc și pentru ea înălțimea nu e o problemă. Vasile este un tată și soț foarte atent.

Vasile mai are frați, toți înalți peste 1.90.

Părinții, sunt la fel înalți. A început a crește brusc, spune Vasile, în clasa a 5-a. Poarta încălțăminte mărimea 50. Foarte greu îi este să găsească încălțăminte.

Cel mai complicat este să doarmă fiindcă paturi pe mărimea lui nu sunt. De cele mai multe ori doarme cu picioarele pe scaun. În transport stă aplecat, iar oamenii îi cedează locul. Lumea se uită straniu la el, sunt unii care se amuză pe seama înălțimii sale. El e obișnuit, la început se supăra acum deja nu.

Să fie campion al României este un vis, joacă cu cele mai tari echipe din Europa. Marele său regret este că nu poate juca pentru Moldova. Așa cum Moldova nu mai are de 3 ani o echipă națională.

Este trist, zice el, mai ales că avem băieți buni care joacă la multe echipe din lume bune. Cum ar fi Turcia, Franța, țări tari în Volei.