Amine Talal, cel mai bun mijlocaș al anului 2023 în Republica Moldova, a plecat de la Sheriff Tiraspol

Clubul de fotbal Sheriff Tiraspol, care deține neîntrerupt de aproape un deceniu titlul în Republica Moldova, a anunțat plecarea de la echipă a mijlocașului marocan Amin Talal. Fostul căpitan de echipă s-a transferat la clubul din prima divizie de fotbal a Federației Ruse Ahmat Groznîi.

Conform portalului de specialitate “transfermarkt”, fotbalistul marocan a semnat un contract valabil pe doi ani și jumătate, însă nu este stipulată și suma tranzacției dintre cele două cluburi.

Fotbalistul de 27 de ani a ajuns la Sheriff în iarna anului 2023. Cu formația tiraspoleană, Talal a devenit campion și a cucerit Cupa Moldovei în vara aceluași an. La fel cu “galben-negrii”, Talal a jucat în optimile de finală ale Ligii Conferințelor și în faza grupelor Ligii Europei, scrie moldova1.md.

În prima fază a actualului campionat al Superligii moldovenești de fotbal, Amin Talal a susținut 13 partide și a marcat 8 goluri. În mandatul italianului Roberto Bordin, marocanul a fost mereu căpitanul echipei.

Amin Talal este un alt jucător important care a plecat de la Sheriff Tiraspol în această pauză de iarnă. În luna ianuarie, atacantul nigerian David Akpan Ankeye a ajuns în prima divizie italiană de fotbal, la Genoa-1893.