Fostul fotbalist Dani Alves a fost condamnat definitiv la 4 ani și jumătate de închisoare, pentru agresiune sexuală. Prima reacție a acuzării

Dani Alves (40 de ani) a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pentru agresarea sexuală.

Fostul jucător al Barcelonei a fost acuzat că a violat o femeie într-un club din Barcelona, la finalul anului 2022. Alves poate să conteste decizia la Curtea Supremă de Justiție din Barcelona și, dacă verdictul tot nu îi va fi favorabil, la Curtea Supremă.

Este important de precizat că Parchetul din Barcelona a cerut o pedeapsă de nouă ani, în timp ce acuzarea a susținut că Dani Alves ar trebui să primească pedeapsa maximă de 12 ani pentru fapta sa, scrie digisport.ro.

În cele din urmă, avocații acuzării au susținut că sunt mulțumiți cu decizia instanței pentru că sentința primită de Alves confirmă ceea ce s-a întâmplat în seara de 31 decembrie 2022.

”Trebuie să evaluăm sentința. O să o evaluăm bine. Avem timp să revizuim totul. Suntem mulțumiți pentru că este o sentință care recunoaște adevărul și suferința produsă victimei.

Suntem mulțumiți pentru ea și pentru toată lumea. Mai avem de evaluat dacă severitatea pedepsei se potrivește cu faptele. Prejudiciul nu a fost reparat.”, a declarat unul dintre avocați, potrivit Marca.

În cazul în care decizia rămâne, Dani Alves va sta sub supraveghere timp de cinci ani după ce își va ispăși pedeapsa de patru ani și jumătate de închisoare cu executare.

De asemenea, instanța a stabilit că Dani Alves nu are voie să ia legătura cu victima timp de nouă luni și că trebuie să-i achite daune de 150.000 de euro.