Și-a anunțat retragerea din fotbal, după 10 trofee și 75 de meciuri la națională

Anunțul a fost făcut joi, pe site-ul oficial al clubului pentru care joacă din vara anului 2021, Celtic.

Joe Hart se retrage, după o carieră impresionantă
Fostul internațional englez va pune capăt unei cariere impresionante, de-a lungul căreia a cucerit nu mai puțin de 10 trofee colective majore. Până în vară, Hart mai are timp să câștige încă două, titlul și Cupa Scoției.

Povestea carierei lui Joe Hart
Hart și-a început cariera în 2003, la Shrewsbury, iar după trei ani a făcut pasul cel mare către Manchester City. La început a fost împrumutat la mai multe echipe (Tranmere Rovers, Blackpool și Birmingham), pentru a acumula experiență.

Vreme de 6 ani (2010-2016) a fost titular în poarta “Cetățenilor”, până la venirea lui Pep Guardiola, care și-a dorit un portar cu joc de picior mai dezvoltat. Astfel, Hart a trecut din nou prin mai multe împrumuturi, la Torino și West Ham.

În 2018 s-a despărțit definitiv de Manchester City și a semnat cu Burnley, ca peste alți doi ani să meargă la Tottenham. După un sezon a părăsit campionatul Angliei, în favoarea celui scoțian.

Hart a cucerit de-a lungul carierei sale cinci trofee cu Manchester City (de două ori titlul, de două ori Cupa Ligii și o dată FA Cup), plus tot atâtea cu Celtic (de două ori titlul, de două ori Cupa Ligii și o dată Cupa Scoției).

75 de meciuri a jucat Joe Hart pentru naționala Angliei.