FOTO: Eforturile și dedicarea Nadejdei Canțîr dau roade! Micuții sportivi antrenați de aceasta obțin rezultate impresionante peste hotare

Cupa Pașcani 2024 în România – competiția care a întrunit aproximativ 360 de sportivi, dintre care peste 200 din Republica Moldova. Despre faptul că moldovenii au luat mai multe locuri 1 decât sportivii români, ne-a mărturisit cu mândrie Nadejda Canțîr, multipla campioană națională la kickboxing și campioana mondială k-1, care este un exemplu bun de urmat pentru copiii din satul ei de baștină – Hârtopul Mare, Criuleni, acolo unde sportiva antrenează micuții doritori de a practica kickboxing. Aceasta și-a amenajat de una singură o sala sportivă în satul natal.

Din echipa antrenată de Nadejda, la evenimentul sportiv din România au participat 14 sportivi, cea mai mică sportivă fiind de doar 6 anișori.

Sportivii premianți au primit câte o cupă. Din clubul Nadejdei 11 sportivi s-au clasat pe locul 1 iar 3 sportivi pe locul 2.

Trebuie să menționăm că Nadejda este cea mai titrată luptătoare moldoveancă la acest moment.

Are în palmares locuri de frunte la multe competiții internaționale, Campionate Europene și Mondiale la K-1 amatori și kickboxing.

Competiția de la Pașcani a fost organizată pentru sportivii micuți care abia pășesc pe tărâmul sportului, ne-a povestit Nadejda. „Au concurat sportivi moldoveni și români și pot spune cu mândrie că moldovenii au luat mai multe locuri 1 decât sportivii români”.

„Noi am muncit foarte mult. Câteva luni ne-am dedicat acestei competiții. Toți au luptat foarte bine. Cineva a pierdut cineva a învins. Am avut copii care pentru prima dată au mers la o competiție în afara țării. Unii copii pentru prima dată au ieșit din țară chiar. Toți copiii au rămas încântați.

Sunt mulțumită de rezultate. A fost foarte greu pentru a fost mare concurență. Doar din Moldova au fost peste 200 de sportivi. De la mine din club au fost cei mai mici sportivi după vârstă.

Eu încerc să aduc în această lume a sportului cât mai multe fetițe și sunt mândră de rezultatele lor.

Pentru mine important e să-i motivez și să-i fac să se îndrăgostească de sport de micuți,” ne-a mai spus tânăra antrenoare.