EXCLUSIV: Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, despre cazul de dopaj al lui Victor Sterpu: „Călcăm pe aceiași greblă a doua oară și nu se i-au decizii corecte”

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS), Nicolae Juravschi, a declarat pentru RealMEdia, referitor la cazul de dopaj al sportivului Victor Sterpu, că CNOS regretă situația și că a expediat un demers către ANAD, în care solicită să se facă claritate pe marginea acestui caz care a apărut în presă zilele trecute.

„Regretăm foarte mult situația creată. Este al doilea caz în Federația cu Judo pe acest subiect. Trebuie să avem o discuție pentru a clarifica situația,” a declarat Președintele CNOS pentru RealMedia.

„Sportivii trebuie ajutați, da, este un subiect dificil dar e necesar ca să nu creăm așa precedente. Călcăm pe aceiași greblă a doua oară și nu se i-au decizii corecte ca să nu mai avem precedente. Am trimis un demers către Agenția Națională Antidoping (ANAD) pentru a avea claritate,” a mai menționat Nicolae Juravschi.

Amintim că multiplul campion european la judo ar fi fost suspendat din sport după ce acesta nu a conștientizat responsabilitatea completării informațiilor despre localizarea sa în aplicația ADAMS, concepută de către Agenția Mondială Antidoping (WADA).

Motivul suspendării sportivului ar fi „neglijența legislației antidoping”. Acesta nu s-ar fi conformat regulilor antidoping și nu ar fi indicat corect în aplicație adresa unde se va afla, la solicitarea Agenției Antidoping.

Menționăm că, potrivit ANAD, orice încălcare a regulamentului antidoping este considerat a fi caz de dopaj.

Revenim cu un interviu cu directorul Agenției Naționale Antidoping, Artiom Jucov.