Interviu cu Artur Ioniță: 300 de meciuri pentru Campionatul Italiei, noul statut de tătic, dar și planurile de viitor

300 de meciuri jucate în Campionatul Italiei. Pentru cineva e doar o cifră, însă pentru fotbalistul moldovean Artur Ioniță e mult mai mult. Anul trecut a devenit tătic, s-a transferat la o altă echipă, dar a și se gândește ce va face când își va încheia cariera fotbalistică. 

RealMedia a realizat un interviu cu internaționalul Artur Ioniță.

Despre planurile de viitor, fotbalistul ne-a mărturisit că urmează sacrificiu și dedicare, „în fiecare sezon e nevoie să demonstrezi ca meriți să fii aici. În august voi avea 34 de ani. Evident că uneori mă gândesc ce voi face după carieră, dar încă nu am decis.”

Ce ține de naționala moldovenească, acesta a ținut să ne spună că nu vine atât de des pentru că în viața lui au survenit unele schimbări frumoase – acesta a devenit tată.

Cât despre relația sa cu antrenorul naționalei, Sercghei Cleșcenco, Artur a menționat că este în relații bune și că cei doi se respectă reciproc.

Fiind întrebat ce nu merge bine la Lecco, echipa pentru care joacă Ioniță în Italia, fotbalistul moldovean ne-a spus că ei trec printr-o perioadă negativă de rezultate, însă este un club care nu a fost în serie B de 50 ani, nu e atât de ușor, „sunt sigur de una, vom lupta până la ultimul meci.”

Dacă revine sau nu la Pisa, echipa la care s-a transferat în 2022, apoi fiind împrumutat de Lecco, Ioniță a declarat că contractul său cu Pisa expiră peste un an, iar dacă revine sau nu va decide la sfârșit de sezon.

Menționăm că internaționalul moldovean Artur Ioniță joacă în Serie B, pentru Lecco. Acesta a fost împrumutat până la finalul sezonului.

Conform transfermarkt, prețul său este de 500.000 euro.

Artur Ioniță s-a transferat inițial la Pisa pe 10 august 2022 de la Benevento Calcio și a semnat un contract valabil pe 2 ani, cu opțiunea de prelungire. Pentru această formație Ioniță a jucat 16 meciuri și a marcat un gol. Fotbalistul născut la Chișinău joacă în Italia din 2014, primul său club din peninsula Apenină fiind Hellas Verona (2014-2016, 51 meciuri, 6 goluri). În Italia, Ioniță a mai evoluat pentru Cagliari Calcio (2016-2020, 132 meciuri / 6 goluri) și Benevento Calcio (2020-2022, 78 meciuri / 4 goluri).

De-a lungul carierei, Artur Ionița (33 ani) a mai jucat la Zimbru Chișinău și Iskra-Stal Rîbnița, precum și la formația elvețiană Aarau.

În 2014 și 2019, Artur Ionița a fost ales cel mai bun fotbalist moldovean. Pentru naționala Moldovei evoluează din anul 2008, iar de atunci a jucat în 67 de meciuri și a marcat trei goluri.