Președintele Federației de Judo, despre soarta lui Victor Sterpu. Are sau nu sportivul șanse la Jocurile Olimpice

„Victor are șanse la Jocurile Olimpice, doar că trebuie să participe la toate competițiile, adică vreo 7. Este foarte dificil, dar nu imposibil.” Este declarația lui Andrei Golban, președintele Federației de Judo din Moldova, referitor la soarta judocanului Victor Sterpu, după revenirea în sport.

„Eu zic este totul posibil, dacă vom avea bani pentru toate deplasările. Moral el este foarte bine poziționat, asta ne dă speranțe,” a mai menționat Golban pentru RealMedia.

Menționăm că pe 1 martie expiră termenul de suspendare și sportivul urmează să participe în perioada 1-3 martie curent la GRAND SLAM 2024 în Uzbekistan.

Acesta va lupta la categoria de 80 kg cu Latisev Mihail. El a obținut două medalii la această categorie de greutate, ne-a mai zis Andrei Golban.

Amintim că multiplul campion european la judo ar fi fost suspendat din sport după ce acesta nu a conștientizat responsabilitatea completării informațiilor despre localizarea sa în aplicația ADAMS, concepută de către Agenția Mondială Antidoping (WADA).

Motivul suspendării sportivului ar fi „neglijența legislației antidoping”. Acesta nu s-ar fi conformat regulilor antidoping și nu ar fi indicat corect în aplicație adresa unde se va afla, la solicitarea Agenției Antidoping.

Menționăm că, potrivit ANAD, orice încălcare a regulamentului antidoping este considerat a fi caz de dopaj.