Preşedintele LaLiga vrea să acţioneze Real Madrid în justiţie pentru „presiuni asupra arbitrajului”

Acuzat de mai multe cluburi că exercită presiuni asupra arbitrajului prin intermediul canalului său de televiziune, clubul Real Madrid este vizat şi de Javier Tebas, preşedintele ligii spaniole, care a anunţat că va acţiona în justiţie.

Recent, FC Sevilla a denunţat “campania de persecuţie şi hărţuire” împotriva arbitrului la meciul recent dintre cele două echipe.

Andaluzii au condamnat ferm comportamentul şi campaniile orchestrate pentru a submina imaginea profesiei de arbitru, scrie flashscore.ro.

”Acesta cauzează prejudicii grave fotbalului spaniol şi pune sub semnul întrebării integritatea competiţiei”, spun cei de la Sevilla.

Concret, postul de televiziune al celor de la Madrid are obiceiul de a difuza compilaţii cu greşelile comise de arbitrii care se ocupă de următorul meci al echipei, însoţite de comentarii care să evidenţieze deciziile controversate.

Postul de televiziune afirmase, de asemenea, că “cele 600 de meciuri ale lui Xavi cu Barça sunt suspecte”, cu referire la afacerea Negreira, acuzând oarecum clubul blaugrana de corupţie.

În aceste condiții, Tebas a declarat potrivit Marca că ” Federația va acţiona în justiţie pentru că noi credem, aşa cum am spus, că ceea ce face Real Madrid TV este o problemă.

Comentatorii Real Madrid TV au spus-o chiar ei după meciul cu Almeria: “Asta am vrut”. Nu este o chestiune de libertate de exprimare în sport, este împotriva ordinii sportive”.

“Este bine să critici, este bine să spui uneori că lucrurile nu merg bine, dar hărţuirea constantă, în fiecare săptămână, superioritatea, “o vom face când vrem noi”, pentru că ăsta este mesajul pe care îl transmit”, a adăugat el.

“Când mă gândesc că Real Madrid, şi eu sunt madridist, a fost un club de domni, nu poate fi argumentul lor constant”.

În cele din urmă, Tebas recunoaşte că nu a studiat problema unei sancţiuni împotriva clubului, în afară de această acţiune în justiţie.