Experți, despre Super Liga moldovenească de fotbal: „Ăștia dacă ar fi deștepți ar da jos Sheriff-ul”

Super Liga, prima divizie valorică a fotbalului din Republica Moldova, revine pe 11 martie cu 2 meciuri din cadrul etapei 1 a fazei secunde. Conform noii formule de desfășurare a campionatului, în faza secundă din Super Liga vor evolua 6 echipe, care vor juca tur-retur. 

RealMedia a cerut părerea experților, întrebându-i cine i-a campionatul anul acesta:

Petru Efros, fost fotbalist, antrenor, manager sportiv și agent FIFA din Republica Moldova: „Eu va zic un lucru, o să vedeți că Sheriff nu e sigură anul acesta de titlu. Ăștia dacă ar fi deștepți ar da jos Sheriff-ul. Pe bune, o să fie greu, nu se vor simți confortabil. Petrocub era capabilă să pună probleme Sheriff-ul. Și mizez în continuare pe Petrocub. Același Zimbru e tot mai bun anul acesta. Au liniște aceste două echipe și vor fi în top. Dacă va câștiga campionatul Tiraspolenii vor câștiga greu. Oricând ceva se întamplă prima dată. Nimic nu e veșnic, anume anul acesta s-ar putea schimba. Aș pune pe echipa de pe partea dreapta a Nistrului.”

În același timp, Veaceslav Pîslari, fondatorul echipei Geotermal, fostul jucător al formației FC Agro, a declarat că „Sheriff-ul e favorită ca de obicei. Cine îi poate strica dispoziția e doar Petrocub. După întăririle care au făcut Zimbru și Milsami, nu prea au șanse. Sheriff favorita, Petrocub doar vor încerca. Nivelul campionatului însă a crescut, asta odată cu formula campionatului, formula nouă a dat speranțe și restul echipelor. Asta că se înjumătățesc punctele. Vor fi lupte crâncene.”

Clasamentul final se va stabili după 10 etape. Toate echipele încep faza finală de la aceeași linie de start, cu zero puncte.