Judocanii moldoveni, declarații pentru RealMedia, de la Tashkent: „Adversarul lui Sterpu e cam problematic”

Andrei Golban, președintele Federației moldovenești de Judo, a declarat pentru RealMedia că sâmbătă, 2 martie, judocanii moldoveni intră în lupte la Tashkent.

„Sterpu mâine deja iese la lupte. Prima luptă o va avea cu austriacul Borceashvili, 81 kg. Premiant olimpic, bronz la JO, TOKYO și locul 3 la mondialele din Tashkent. Latisev, va lupta cu Gamba, un italian bun, tatăl lui fiind campion olimpic, ii este și antrenor. Tatăl acestuia fiind antrenorul lotului Rusiei. Dacă trece de Gamba, va lupta cu turcul Vedat Albairak, campion european din acest an. Locul 3 la mondiale și este și locul 11 mondial. La Tashkent luptă și Osmanov, la 73 kg categoria. Prima este liber, dar primul adversar va fi între un uzbek și un bulgar,” a menționat Golban.

Valeriu Duminică, antrenorul moldovean de Judo, fiind alături de sportivi la Tashkent, a declarat pentru RealMedia că „moralul băieților este bun. Judocanii sunt pozitivi și pregătiți de a se lupta din plăcere. Din moldovenii care vor lupta mâine, adversarul lui Sterpu e mai problematic decât în cazul Latisev. Însă, și italianul trebuie luat în serios.”

Menționăm că pe 1 martie a expirat termenul de suspendare a judocanului Victor Sterpu și sportivul urmează să participe în perioada 1-3 martie la GRAND SLAM 2024.