Ei sunt cei care ne duc faima în lume: La doar 10 ani – campioană internațională la Judo

La doar 10 ani, Alexandra Federiuc este deja de peste patru ani îndrăgostită de Judo. Părinții ei au fost de la început alături de ea, încurajându-i pasiunea și susținând-o la fiecare antrenament și competiție. Cu determinare și disciplină, Alexandra a trecut prin antrenamente riguroase, învățând tehnici și strategii de judo sub îndrumarea atentă a antrenorului ei, Vadim Bocan.

De-a lungul acestor ani, Alexandra combină muzica si sportul. A participat la numeroase competiții locale și regionale, acumulând experiență și încredere în sine.

În perioada 1-2 martie, Alexandra a participat la Turneul Internațional de Judo “Cupa Miado’s”, care a avaut loc la Sibiu. Sportiva moldoveancă și-a demonstrat abilitățile și talentul remarcabil. Cu determinare și concentrare, ea a reușit să se claseze pe locul 1 în categoria sa.

Realizarea ei remarcabilă a fost întâmpinată cu bucurie și mândrie de către familia și antrenorul ei.

Potrivit lui Vadim Bocan, antrenorul Alexandrei Federiuc, “Cupa Miado’s” este un turneu puternic pentru copii. Alexandra Federiuc face Judo de 4 ani. E o fire artistică, dar are succes și la Judo. Alexandra a avut 4 lupte pâna la medalia de aur. Face parte din clubul Rayko Judo Club și suntem foarte mândri de ea. La acest campionat clubul nostru s-a clasat pe locul 3 pe echipe. Medalia Alexandrei a contribuit la această poziție onorabil,”a menționat antrenorul, pentru RealMedia.

La competiție au participat peste 700 de sportivi din România, Ungaria și Republica Moldova.

Evenimentul a avut scopul de verificare înainte de Campionatul U16.

Echipa clubului Raiko din Chișinău s-a întors acasă cu performanțele extraordinare obținute la Cupa Miado’s Ediția a-VIII-a din Sibiu.

Sportivii moldoveni au dominat competiția, obținând locuri fruntașe pe podium:

Federiuc Alexandra (52kg)-locul 1
Herța Beatrice (36kg)-locul 1
Tacu Daniel (30kg)-locul 1
Solomon Dragoș (26 kg)-locul1
Potîngă Alexandr (46kg)-locul2
Danisca Mihail (38kg)-locul2
Cebanu Xenia (52kg)-locul3

În clasamentul pe echipe la acest turneu, echipa de judo a clubului Raiko a reușit să obțină locul 3.