Antrenorul de lupte Tudor Cîrlan, despre epopeea din jurul titlului de Cel mai bun antrenor de lupte din Europa: „Îmi pare rău să aflu că s-a ascuns de mine”

„Ce pot să spun eu. Sunt bucuros, dacă într-adevăr este pentru mine trofeul de Cel mai bun antrenor de lupte feminine al anului 2023 din Europa. Îmi pare rău că nu am fost anunțat. Nu știu ce e la mijloc și de ce s-a creat această situație. Eu am aflat de la Secretarul General al Federației Naționale de Lupte, Leonid Stoțchi. Dumnealui mi-a transmis scrisoarea care a venit de la Federația Europeană de Lupte. Pînă când nu m-a chemat nimeni la Federație nici să mă anunțe și nici să discutăm. Vedem ce urmează,” a declarat antrenorul de Lupte Tudor Cîrlan, pentru RealMedia.

Menționăm că Federația Europeană de Lupte i-a desemnat pe Anastasia Nichita și Tudor Cîrlan drept cea mai bună luptătoare, și, respectiv, cel mai bun antrenor de lupte feminine pentru anul 2023.

Contactat de RealMedia, Ion Gheorghiu, Președintele Federației de Lupte din R. Moldova, a declarat că nu a știut că premiul era pentru Tudor Cîrlan. „Din știri am aflat și eu. Sunt multe semne de întrebare la mijloc. Eu tot eram la campionat și puteau mie în calitate de reprezentant al Federației să îmi transmită trofeul, nu lui Andrei Chiperi, dacă nu era pentru el. Urmează să discut cu Federația Europeană și să ne clarificăm,” a declarat Ion Gheorghiu.

Premiile au fost înmânate în cadrul campionatelor europene de lupte, rezervate seniorilor, care s-au desfășurat la București în februarie.

Nici Anastasia Nichita și nici antrenorul Tudor Cîrlan nu se aflau la ceremonia de premiere. Astfel, antrenorul Andrei Chiperi, în calitate de reprezentant al Federației Moldovenești de Lupte a primit premiile celor doi, pe care urma să le transmită.

Contactat de RealMedia, Andrei Chiperi a spus că nu știa pentru cine e premiul și că urmează să se întâlnească să discute. „Nu e problema într-o piramidă de sticlă. I-o dau înapoi, nu îmi dă mie nimic acest trofeu, dar nu era cazul să se ajungă deodată în presă, fără să discutăm pe intern. Eu înțeleg prea bine că se urmărește denigrarea imaginii mele,” ne-a mai declarat Andrei Chiperi.

Întreaga istorie AICI.