Athletic Bilbao – Barcelona 0-0. Un nou pas greșit pentru catalani, care rămân pe locul trei în La Liga

Athletic Bilbao – Barcelona, meci din etapa a 27-a din La Liga, s-a încheiat 0-0.

Barcelona a început mai bine jocul, însă singura șansă notabilă a venit în minutul 9, când Andreas Christensen a trimis cu capul pe lângă poartă o minge centrată de Ilkay Gundogan.

Catalanii au mai fost periculoși după prima jumătate de oră a meciului, la șutul lui Joan Cancelo, parat de Șimon.

Dacă Barcelona a fost periculoasă în prima parte, Bilbao a ieșit mai bine de la cabine și a pus presiune la poarta adversă în startul părții secunde, dar fără să aibă vreo ocazie cu adevărat importantă.

După presiunea pusă de Bilbao, jocul s-a echilibrat și a continuat fără șanse mari la niciuna dintre porți.

Astfel, Barcelona a făcut un pas greșit la Bilbao și rămâne pe locul trei în La Liga, cu 58 de puncte, unul sub Girona și opt mai puțin decât liderul Real Madrid.

Bilbao, în schimb, este pe cinci, cu 50 de puncte.

Înainte de această partidă, Athletic Bilbao se află pe locul cinci în clasament, cu 49 de puncte acumulate în cele 26 de etape disputate. Este important de precizat că bascii vin după meciul cu Atletico Madrid din returul semifinalei Cupei Spaniei pe care l-au câștigat cu 3-0.

De celalată parte, Barcelona ocupă locul al treilea în La Liga, cu 57 de puncte, și se poate apropia la șase puncte de liderul Real Madrid, care a remizat cu Valencia în această rundă, scor 2-2.

Cele două formații s-au întâlnit ultima dată în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, când Athletic Bilbao s-a impus la loviturile de departajare.