Președintele forului european de haltere, Antonio Confliti, despre Cupa Mondială de la Phuket și câți halterofili vom avea la Jocurile Olimpice

Atât halterofilul Marin Robu cât și Tudor Bradu au șanse la medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Ne-o spune președintele Federației Naționale de Haltere cât și a celei Europene, Antonio Conflitti.

„Va fi foarte greu, însă nu imposibil. De asta depinde o pregătire de excepție care niciodată nu a fost în Moldova pentru halterofili. Regim de odihnă, mâncare, zilnic un terapeut lângă ei, suplimente nutritive de calitate și sport.

Astfel, delegația de haltere a Republicii Moldova se pregătește intens pentru participarea la Jocurile Olimpice de vară din acest an, sportivii moldoveni evidențiindu-se prin performanțe remarcabile în competițiile internaționale. Cu o echipă de sportivi determinați și dedicați, antrenori experimentați și suportul ferm al comunității sportive, Moldova este hotărâtă să-și facă simțită prezența în competiția olimpică.

Marin Robu este 100% calificat, potrivit președintelui Federației de profil.

„Marin, e pe locul 8 la moment. El va merge și la Cupa Mondială din Thailanda, și pentru el e mai simplu, e nevoie doar să se prezinte, așa cum cei din urmă sunt departe ca punctaj. Spre exemplu, locul 11, ocupat de americanul Damron Nathan, are un total de 370 kg ridicate. Cu 9 mai puține decât Marin, așa că practic e imposibil să-l depășească,” a declarat Antonio Conflitti.

Ce ține de Tudor Bratu, conform calculelor, sportivul e în top 10.

„Tudor se pregătește și el intens pentru deplasarea la Cupa Mondială din Phuket, Thailanda, care este și utima etapă de calificare pentru halterofili. El practic e calificat la fel ca Robu,” a mai declarat Președintele Federației de Haltrere.

Elena Erighina – șansele ei sunt mai scăzute. „Ea la Sofia a ridicat 234 kg, și e pe locul 14 mondial. Trebuie să îmbunătățească cu 9-10 kg ca să se califice. În cazul că nu va face aceste 10 kg, e suficient să facă măcar 5 kg, ca să fie prima din Europa și poate să obțină realocare,” a menționat Antonio Conflitti.

Ce ține de Daniel Lungu, halterofilul va fi retras de la Cupa Mondială și calificări. „Este prea departe ca să obțină cota olimpică și mai ales că în categoria lui sunt mulți din Europa. Trebuie să facă ceva imposibil, trebuie să ridice 27 de kg la total peste rezultatul lui actual, 264 kg,” a mai adăugat Președintele.

Cu toate că competiția la nivel olimpic este acerbă, echipa de haltere a Republicii Moldova este determinată să se ridice la înălțimea provocării și să ofere spectacolul și mândria țării lor.

Cu fiecare antrenament și ridicare de greutăți, sportivii moldoveni își pun toate speranțele în momentul când vor fi în arenă, reprezentând cu onoare țara lor la Jocurile Olimpice.