Președintele Federației de Lupte, despre incidentul cu trofeul celui mai bun antrenor din Europa: „Sunt multe semne de întrebare la mijloc”

„Nu am știut că premiul era pentru Tudor Cîrlan, din știri am aflat și eu. Sunt multe semne de întrebare la mijloc. Eu tot eram la campionat și puteau mie în calitate de reprezentant al Federației să îmi transmită trofeul, nu lui Andrei Chiperi, dacă nu era pentru el. Urmează să discut cu Federația Europeană și să ne clarificăm,” a declarat Ion Gheorghiu, Președintele Federației de Lupte din R. Moldova.

„Andrei Chiperi a fost antrenorul Anastasiei Nichita pe tot parcursul anului 2023. Cu el ea a obținut cele mai notorii rezultate. Nici nu ne-am pus întrebarea că ar putea să nu fie trofeul lui,” a mai adăugat Gheorghiu.

Menționăm că Federația Europeană de Lupte i-a desemnat pe Anastasia Nichita și Tudor Cîrlan drept cea mai bună luptătoare, și, respectiv, cel mai bun antrenor de lupte feminine pentru anul 2023.

Premiile au fost înmânate în cadrul campionatelor europene de lupte, rezervate seniorilor, care s-au desfășurat la București în februarie.

Nici Anastasia Nichita și nici antrenorul Tudor Cîrlan nu se aflau la ceremonia de premiere. Astfel, antrenorul Andrei Chiperi, în calitate de reprezentant al Federației Moldovenești de Lupte a primit premiile celor doi, pe care urma să le transmită.

Contactat de RealMedia, Andrei Chiperi a spus că nu știa pentru cine e premiul și că urmează să se întâlnească să discute. „Nu e problema într-o piramidă de sticlă. I-o dau înapoi, nu îmi dă mie nimic acest trofeu, dar nu era cazul să se ajungă deodată în presă, fără să discutăm pe intern. Eu înțeleg prea bine că se urmărește denigrarea imaginii mele,” ne-a mai declarat Andrei Chiperi.

Întreaga istorie AICI.