Situație stupidă în lumea luptelor: Antrenorul Anastasiei Nichita, Andrei Chiperi, și-ar fi atribuit singur titlul de „Cel mai bun Antrenor de lupte feminine din Europa”. Acesta trebuia să-l transmită lui Tudor Cîrlan

Federația Europeană de Lupte i-a desemnat pe Anastasia Nichita și Tudor Cîrlan drept cea mai bună luptătoare, și, respectiv, cel mai bun antrenor de lupte feminine pentru anul 2023.

Premiile au fost înmânate în cadrul campionatelor europene de lupte, rezervate seniorilor, care s-au desfășurat la București în februarie.

Nici Anastasia Nichita și nici antrenorul Tudor Cîrlan nu se aflau la ceremonia de premiere. Astfel, antrenorul Andrei Chiperi, în calitate de reprezentant al Federației Moldovenești de Lupte a primit premiile celor doi, pe care urma să le transmită.

Premiul Anastasiei a ajuns la ea chiar a doua zi, însă cel al antrenorului de lupte Tudor Cîrlan, nu. Menționăm că este vorba despre un trofeu și premiu bănesc în valoare de 1000 de euro.

Întors acasă, Andrei Chiperi ar fi decis să își atribuie sie titlul de „Cel mai bun antrenor de lupte feminine al anului 2023 din Europa”.

Acesta a fost întâmpinat acasă și felicitat cu flori și aplauze de către reprezentanți ai Ministerului Educației, Centrului de pregătire a Loturilor Naționale de sportivi, Liceului cu profil sportiv unde activează etc.

Mai mult, atât Ministerul Educației, cât și Federația Națională de Lupte au scris postări de felicitare pentru antrenorul Andrei Chiperi, iar presa din Republica Moldova a scris știri despre faptul că Chiperi este cel mai bun antrenor de lupte feminine din Europa.

La aproape o lună după, Federația Europeană de Lupte s-a autosesizat și a transmis o scrisoare Federației Moldovenești de Lupte, în care a scris că titlul de Cel mai bun Antrenor a fost conferit lui Tudor Cîrlan, Andrei Chiperi fiind doar rugat să le transmită atât Anastasiei cât și antrenorului nominalizat.

Redacția RealMedia a intrat în posesia acestei scrisori:

În scurt timp revenim cu actualizări ale știrei.