VIDEO: Istoria unui bărbat de la Căușeni, supus unei operații neurochirurgicale complexe: Cu lacrimi în ochi mulțumește doctorilor

Neurochirurgii de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie Vladimir Dolghi și Nicu Rîbac au realizat cu succes o operație complexă pentru un macroadenom hipofizar recidivant secretor de ACTH, astfel oferind o nouă șansă la viață unui pacient în vârstă de 49 de ani din Căușeni.

Pacientul, Tucanov Pavel, în vârstă de 49 de ani, a fost diagnosticat cu un macroadenom hipofizar cu secreție de ACTH acum 13 ani ani și a suferit o intervenție chirurgicală inițială în 2011. Cu toate acestea, tumora a recidivat, generând complicații severe care au necesitat o a doua intervenție chirurgicală.

Astfel, potrivit instituției medicale, intervenția de înlăturare a tumorii hipofizare a fost efectuată prin abord transnazal endoscopic asistat, ceea ce a permis o vizualizare detaliată a structurilor anatomice și a permis o înlăturare sigură și eficientă a tumorii, cu reducerea riscurilor intraoperatorii.

Intervenția chirurgicală a reprezentat o provocare majoră din cauza dimensiunii și localizării tumorii, dar abordarea meticuloasă și coordonarea strânsă între membrii echipei medicale au condus la rezultate pozitive. Operația a fost un succes și s-a încheiat fără complicații.

Dr. neurochirurg Vladimir Dolghi a declarat: „Suntem încântați de rezultatul acestei intervenții chirurgicale. Tratarea unui macroadenom hipofizar recidivant secretor de ACTH necesită o abordare precisă și multidisciplinară. Suntem mândri că putem oferi pacienților noștri cea mai bună îngrijire posibilă.”

Pacientul s-a recuperat și a fost externat în șase zile postoperator, iar progresul său este monitorizat îndeaproape de către echipa medicală.

Acesta și-a exprimat recunoștința profundă pentru eforturile și dedicarea întregii echipe medicale în asigurarea succesului intervenției chirurgicale și în îngrijirea pacientului pe parcursul procesului de recuperare.

„Am dat jos 10 kg în 10 zile. Pofta de mâncare s-a normalizat, setea de apă exagerată a dispărut, durerile de cap insuportabile au dispărut. Mulțumesc foarte mult domnilor doctori Vladimir Dolghi și Nicu Rîbac care au stat la capul meu și m-au operat. Au făcut un lucru minunat pentru mine iar eu mă simt foarte bine,” ne-a declarat pacientul.