Judocanii moldoveni au revenit de la Grand Slam fără medalii: „Urmează acum o nouă provocare”

Judocanii moldoveni nu au reușit să ia medalii la Grand Slam de la Tashkent. Victor Sterpu, fiind la primul turneu după o perioadă de 17 luni de descalificare, a cedat chiar la prima luptă, în fața unui austriac. Adil Osmanov a pierdut în fața unui uzbec, iar Mihail Latîșev în fața turcului.

Contactat telefonic, Președintele Federației de Judo din Moldova, Andrei Golban, a confirmat pentru RealMedia că „judocanii moldoveni au revenit acasă fără medalii.

„Sterpu a pierdut din prima de la medaliatul olimpic și mondial, austriacul Borceasvili. Latîșev a câștigat de la Gamba și a pierdut la Albairak, turcul fiind foarte bun. Osmanov, la fel a cîștigat primul meci, al doilea a pierdut de la Akhadov, uzbec. Pentru unii din judocani, urmează acum o nouă provocare – Grand Prix din Austria, la fel, turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice. Iar alții merg în cantonament în Cehia, pregătiri pentru Jocurile Olimpice,” a declarat Andrei Golban.

Amintim că multiplul campion european la judo Victor Sterpu ar fi fost suspendat din sportpentru 17 luni, după ce acesta nu a conștientizat responsabilitatea completării informațiilor despre localizarea sa în aplicația ADAMS, concepută de către Agenția Mondială Antidoping (WADA).

Motivul suspendării sportivului ar fi „neglijența legislației antidoping”. Acesta nu s-ar fi conformat regulilor antidoping și nu ar fi indicat corect în aplicație adresa unde se va afla, la solicitarea Agenției Antidoping.

Menționăm că, potrivit ANAD, orice încălcare a regulamentului antidoping este considerat a fi caz de dopaj.